AP 4 – Noorweegsekaai

Ik ontwierp voor AP 4 een meergezinswoning van 4 verdiepingen, gelegen in de Noorweegsekaai 12 te Brugge. De sokkel van het gebouw bestaat uit een betonskelet. Op de gelijkvloerse verdieping is een commerciële ruimte gelegen, op de eerste en tweede verdieping bevinden zich 4 type-appartementen. Op de derde en vierde verdieping bevindt zich een duplex-appartement in een houtskeletstructuur.

Exterieurbeeld (3Ds-max)

Het type appartement is een 2-slaapkamerappartement met de nodige standaardfuncties. Het duplex-appartement is een appartement voor 2 personen. Dit werd speciaal ontworpen voor een fotograaf.

Voor de gevelafwerking van de sokkel van het gebouw koos ik voor architectonische betonpanelen. Het duplex-appartement werkte ik af met een houten gevel- en dakbekleding.

Omdat de footprint van het duplex-appartement kleiner is dan die van de type appartementen richtte ik de overige ruimte in als dakterras/groendak. Zo kon de fotograaf deze plaats ook gebruiken als fotoruimte. De keuken en eetkamer bevinden zich op de dakverdieping van het duplex-appartement zodat op de 3e verdieping er extra ruimte werd gecreëerd voor foto’s te nemen. Ik koos er ook voor om een grote inkomgang te voorzien waar alle foto’s tentoongesteld kunnen worden.

Detail gevel (3Ds-max)
3D-detail (3Ds-max)

Na het ontwerpen van het gebouw werden de uitvoeringsplannen getekend met de nodige details. Omdat ik koos voor zowel een houten dak- als wandbekleding moesten bepaalde details goed bestudeerd worden.

Doorsnede
Details
Detailleren | Integrale duurzaamheid | Organiseren | Visualiseren